Διαγωνισμός Οινοχόων Châteaux & Domaines Castel European Young Sommeliers Cup 2017

Το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 στο Λονδίνο διεξήχθη ο τρίτος Διαγωνισμός Οινοχόων Châteaux & Domaines Castel European Young Sommeliers Cup για τον νεότερο Ευρωπαίο Sommelier. Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε από το Wine Guild of the United Kingdom σε συνεργασία με το The Academy of Food & Wine Service και έλαβε χώρα στο Kensington Close Hotel.

Οι 17 διαγωνιζόμενοι από Ευρώπη και Νότια Αφρική, ξεκίνησαν δοκιμάζοντας τυφλά 1 λευκό, 1 ερυθρό κρασί και στη συνέχεια 4 αποστάγματα. Φυσικά δεν θα μπορούσε από τον διαγωνισμό να λείπει το θεωρητικό τεστ αλλά και το πρακτικό κομμάτι του service. Την δεύτερη μέρα οι διαγωνιζόμενοι μειώθηκαν σε 6, με τους Nina Jensen (Denmark), Hendrik Dahl Jahnsen (Norway), Tamas Czinki (UK), Ruben Kwakman (Netherlands), Marcel Przyborek (Poland), Erik Simonics (Slovakia) να είναι αυτοί που πέρασαν στον ημιτελικό. Την χώρα μας εκπροσώπησε ο Sommelier Σκλαβενίτης Άρης, χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού.

Την ίδια ημέρα μετά από συνεχόμενες δοκιμασίες, τυφλών δοκιμών και service, ήρθε η ώρα του τελικού με τον Gerrard Basset να είναι ο παρουσιαστής και να ανακοινώνει τους 3 φιναλίστ που θα ανέβουν στην σκηνή. Οι Nina Jensen, Hendrik Dahl και Tamas Czinki ήταν οι Sommelier που κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό στάδιο του διαγ154_somm_coupe_castel_2ωνισμού. Ο τελικός ήταν όπως πάντα ένας συνδυασμός, γνώσης, service και ψυχραιμίας.

Στο Gala Dinner που ακολούθησε ήρθε η στιγμή να ανακοινωθεί ο νικητής με την Nina Jensen από την Δανία να είναι η νικήτρια του διαγωνισμού, τον Νορβηγό Hendrik Dahl να μένει στην δεύτερη θέση μετά από έναν αμφίρροπο τελικό και την τριάδα να συμπληρώνει ο Άγγλος Tamas Czinki.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση