Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία παρασκευής αυγοτάραχου Τρικαλινός

Στις 10 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, η εξειδικευμένη εκδήλωση αφιερωμένη στο αυγοτάραχο Trikalinos αποκλειστικά για την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων .

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Τρικαλινός και την παρακολούθησαν 28 Οινοχόοι μέλη της ένωσης μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε, με προετοιμασία των μελών μας με ειδική ενδυμασία και στη συνέχεια έγινε περιήγηση στο χώρο επεξεργασίας του αυγοτάραχου που περιλαμβάνει τα στάδια του αλατίσματος, της ξήρανσης, του κερώματος και της συσκευασίας του αυγοτάραχου.

Για το Αυγοτάραχο Trikalinos χρησιμοποιούνται αποκλειστικά αυγά Κέφαλου που αναγνωρισμένα αποτελούν την καλύτερη πρώτη ύλη στην παρασκευή αυγοτάραχου. Η διαδικασία παρασκευής διασφαλίζει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και υψηλό επίπεδο υγρασίας, έτσι ώστε να διατηρούνται οι θαλασσινοί χυμοί, ενώ τα επίπεδα του νατρίου διατηρούνται επίσης χαμηλά. Στη συνέχεια το Αυγοτάραχο περιβάλλεται με φυσικό κερί μέλισσας έτσι ώστε να διατηρηθούν ανέπαφα η γεύση και η θρεπτική του αξία για όλο το χρόνο ζωής του.

Το αυγοτάραχο Trikalinos διακρίνεται για τις παρακάτω αξίες:

*Ισορροπημένη λεπτή γεύση και ευχάριστη πολύ μακριά επίγευση

*Διατήρηση της αρχικής διατροφικής αξίας χωρίς πρόσθετα & συντηρητικά.

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη Marketing κα Λίλα Κούρτη, μας παρουσίασε την εταιρεία, τις διακρίσεις που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τις διεθνείς πιστοποιήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία Trikalinos με ιδρύματα όπωTrikalinos_gallery_6ς το Ινστιτούτο Παστέρ και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου αποδείχτηκε η υψηλή διατροφική αξία του αυγοτάραχου. Η πιο μεγάλη αναγνώριση και συγκινητική στιγμή βέβαια για τον κύριο Ζαφείρη Τρικαλινό ήταν όταν ο Ferran Adria συμπεριέλαβε το Αυγοτάραχο Trikalinos ανάμεσα στις 30 μοναδικές επιλογές κορυφαίων και πιο υγιεινών προϊόντων του πλανήτη, στο νέο βιβλίο της φωτογράφου HannahCollins με τίτλο

«The Fragile Feast, Routesto Ferran Adria”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναζήτηση μας στη γευστική αρμονία του αυγοτάραχου Trikalinos και των παρακάτω προϊόντων:

Μπύρα Estrella, single malt whisky Talisker 10 y.o, the Macallan sigle malt 12 y.o και το blended scotch whisky Black Grouse

Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία Trikalinos και με την προσωπική επιμέλεια της κυρίας Κούρτη παρουσίασε τοΑρμονική συνδιασμοίαυγοτάραχο με διαφορετικές γευστικές παραλλαγές. ( σκέτο, με σχινόπρασο, με βούτυρο, με κόκκινο κρασί, με φράουλα και με λευκή σοκολάτα )

Για αυτή την τόσο ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Εταιρεία Τρικαλινός για την οργάνωση και παρουσίαση αυτής της εκδήλωσης καθώς τις εταιρείες OKAthens, Diageo και Καρούλιας για τα ποτά που μας προσέφεραν και συνδυάσαμε το αυγοτάραχο.