______________-2016

 

Τις γνώσεις και την εκπαίδευσή τους σε θέματα της οινοχοΐας θα δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2016 που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και αυτή τη χρονιά στα πλαίσια της γνωστής οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» που εγκαινιάζει οινικά κάθε χρονιά και πραγματοποιείται από την ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Οι συμμετέχοντες μέσα από μια διαδικασία ευγενούς αναμέτρησης θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά θέματα που αφορούν το κρασί αλλά και τη γαστρονομία ευρύτερα. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση που θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα (χωρίς τη συμμετοχή κοινού) και αποτελείται από γραπτή εξέταση σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού καθώς και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στη γαστρονομία. Από το σύνολο των διαγωνιζομένων η κριτική επιτροπή θα επιλέξει κατά την φάση αυτή τους τρεις καλύτερους για τον τελικό. Την τελική φάση μόνο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συγκεκριμένος αριθμός καλεσμένων, σε μια διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 16:30 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και από την οποία θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό του 2019, την κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως στο χώρο της οινοχοΐας.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι αναλαμβάνουν να συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση του νικητή με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών του πάνω σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του.

Οι φετινοί διαγωνιζόμενοι του προκριματικού γύρου ήταν :

Αντωνίου Γ. Άγγελος
Αντωνίου Άγγελος
Γούπιου Ευτυχία
Δερνίκος Φαίδωνας
Κανδύλης Λευτέρης
Κανελλάκης Κλέαρχος
Μαυρογιάννης Αντώνιος
Μπουζίκας Αλέξης
Πλακόπουλος Θεολόγος
Πλαχούρας Απόστολος
Ρούφα Βένια
Σάββας Βαγγέλης
Σίσκος Νίκος
Σκλαβενίτης Άρης

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι :

  1. Σκλαβενίτης Άρης
  2. Πλαχούρας Απόστολος
  3. Αντωνίου Άγγελος

Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους για τη φετινή διοργάνωση είναι οι ακόλουθοι: Οίνοι Βορείου Ελλάδος, Deals, Nespresso, WSPC, Metaxa, Inedit, AirFrance-KLM, ξενοδοχείο Grande Bretagne, Acqua Pellegrino, Ευτυχιάδης, Xenex, Trikalinos Bottarga & Typeset.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά της εφημερίδας «Καθημερινή» «Κ», «Οινοχόος» και «Γαστρονόμος», η «Lifo» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Pepper».

diagonismos

Προς τους δημοσιογράφους:

Για περισσότερες πληροφορίες, οργάνωση συνεντεύξεων και φωτογραφικό υλικό επικοινωνήστε:

Πένυ Γεωργακοπούλου, Smart Ideas

210 3645777, 6944733044 penny@smart-ideas.gr

Στιγμιότυπα  από τον διαγωνισμό 


[rev_slider s2016]