Παρουσίαση της μπύρας Estrella Inedit

Στις 10 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, η εξειδικευμένη εκδήλωση – παρουσίαση της Γαστρονομικής μπύρας Estrella inedit αποκλειστικά για την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εστιατόριο πBox, στο κολωνάκι και την παρακολούθησαν 25 Οινοχόοι μέλη της ένωσης μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά του κ. Αδαμόπουλου Νίκου, (Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας OK Athens) και η παρουσίαση αυτού του μοναδικού τύπου μπύρας έγινε από τον κ Λουκά Κωβαίο, (Marketing Coordinator της εταιρείας)

Η ιδέα για την δημιουργία αυτής της μπύρας ήταν να παραχθεί μια μπύρα που θα μπορούσε να συνοδεύει γαστρονομικά πιάτα και να «ανταγωνίζεται» επάξια ένα ποτήρι κρασί.

Η συνεργασία με τον Ferran Adrià (διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένος chef, και ο καλύτερος chef της δεκαετίας), έπαιξε πολύ σπουδαίο ρόλο στην υλοποίηση αυτής της ιδέας. Ο Ferran Adrià σε συνεργασία με τους sommeliers του εστιατορίου elBulli και την ζυθοποιία Estrella Damm (υπερσύγχρονο ζυθοποιείο και ανάμεσα στις μεγαλύτερες Ισπανικές εταιρείες ), δημιούργησαν την Estrella inedit η οποία και φέρει την υπογραφή του

Το αποτέλεσμα ήρθε μετά από 2 χρόνια δοκιμών και φιλοξενείται σε μια μαύρη φιάλη (750ml) με σήμα το χρυσό αστέρι (σήμα κατατεθέν των υλικών πρώτης ποιότητας που χρησιμοποιούνται), η λέξη inedit σημαίνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν

porque

Η μπύρα σερβίρεται σε ποτήρι λευκού κρασιού σε θερμοκρασία 4-8˚C. Έχει πλούσιο αφρό με μια ελαφρώς κίτρινη-χρυσαφί θολή όψη που οφείλεται στη 2η ζύμωση που υπόκεινται η μπύρα μέσα στη φιάλη. Αρώματα εσπεριδοειδών, γλυκάνισου και κορίανδρου, βελούδινη υφή, με διακριτική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η Estrella inedit παράγεται από ένα μοναδικό μείγμα βύνης κριθαριού και σιταριού (ένας συνδυασμός lager με ale)

Οι δημιουργίες του Χριστόφορου Πέσκια ήρθαν να αποδείξουν το πόσο δυναμικά ταιριάζει η Estrella inedit με πλήθος διαφορετικών πιάτων.

Η Estrella inedit είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν και αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για το φαγητό και μια πιο premium λύση σε μπύρα για όσους δεν προτιμούν το κρασί τόσο στις λίστες των εστιατορίων όσο και στα ράφια μιας κάβας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την OK ATHENS για την οργάνωση και παρουσίαση αυτής της εκδήλωσης, το εστιατόριο πBox για τη φιλοξενία και τον chef κ. Χριστόφορ Πέσκια για τις μοναδικές δημιουργίες του..

Η αναζήτηση των γαστρονομικών συνδυασμών θα συνεχιστεί για την Estrella inedit και την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων στην επόμενη εκδήλωση της Ένωσης μας όπου θα την δούμε να κοντράρεται δίπλα σε Σκοτσέζικα ουίσκι σε συνδυασμό με το Ελληνικό αυγοτάραχο Τρικαλινός.